Tjen penge til klassekassen og andre gode formål

Artikler dec 29, 2022

Når du er en del af et frivilligt arbejde, et hold af en art eller noget lignende, hvor fællesskabet betyder meget for alle, der er en del af det, så kan der fra tid til anden være behov for at se på andre muligheder for indtægter, end kontingenter, for at få det økonomisk til at løbe rundt år efter år. Her kan du gøre en ekstra forskel sammen med de andre, der er en del af din gruppe. Vi vil i denne artikel se nærmere på de gode muligheder der kan være for en ekstra indtægt med crowdsourcing.

Få egen netbutik til at samle penge sammen til fællesskaberne

I mange lokalområder findes der små foreninger, skoleklasser og andre gode grupper, der kan være med til at skabe en tryg ramme om et fællesskab, men nogle gange kan netop de mindste have svært ved at få alting til at løbe rundt økonomisk, fordi der er behov for flere aktiviteter, der koster penge end hvad kassen kan bære.

 

I disse tilfælde ses der kreative påfund, så der kan komme lidt ekstra i kassen. Det kan f.eks. være skoleklassen, der gerne vil afsted på en lejrtur, men for at undgå at egenbetalingen bliver for høj, må klassens folk sælge juletræer foran den lokale dagligvarebutik i hele december. Denne form for indtægt kaldes for crowdsourcing og kan gøres på mange forskellige måder – også med Egen nettbutikk.

 

Det kan for nogle virke som en stor udgift at lave en hjemmeside med webshop og lignende, men det kan godt lade sig gøre at finde sider, der bakker op om crowdsourcing og derfor tilbyder en gratis hjemmeside at sælge fra. En hjemmeside med egen webshop er smart, da det er noget der kan forløbe sig hele året rundt.

Når det ikke kun sker på amerikanske film

Crowdsourcing er noget vi har set igennem mange år, men måske er der ikke så mange, der tænker over, at der egentlig er tale om en form for crowdsourcing. På amerikanske film vises, der i mange fortællinger børn, der går fra nabo til nabo for at sælge kiks og kager for deres skoleklasse. Det er en stor ting for børnene, fordi der konkurreres om at sælge flest mulige indenfor en periode og forældrene hjælper gerne deres små purke på vejen.

 

I Danmark er det endnu oftest set, at der sælges lodsedler eller lignende, men pointen er, at den frivillige får et produkt udleveret til at sælge videre og at overskuddet går ubeskåret til det formål der samles sammen til, f.eks. en lejrtur til hele klassen.

af admini