Teknologi kan i disse tider ikke undgås

Artikler dec 31, 2021

I disse tider kan man ikke undgå brugen af teknologi. Danmark er et fantastisk sted at leve, men det er skræmmende, at teknologi kontrollerer så meget af vores liv som det gør. Du kan ikke gå én dag uden, at gøre brug af teknologi – medmindre du tager en rygsæk på ryggen og tager på overlevelsestur i skoven.

Uanset om du går en tur i byen, befinder dig i hjemmet, tager et spil syvkabale eller hjerterfri, stiller et vækkeur, går på restaurant eller hvad end du måtte have lyst til – så vil teknologi altid følge dig.

Elektronisk teknologi vs. teknologi

Det der menes med ovenstående er, at teknologi vil altid følge os – men ikke nødvendigvis elektronisk teknologi. Det som denne artikel vil gå lidt i dybden med er elektronisk teknologi. Forskellen på elektronisk teknologi og teknologi generelt set er, at der sagtens kan udvikles en ny teknologi inden for eksempelvis udvinding af råstoffer, produktion eller andre hjælpemidler – hvorimod elektronisk teknologi kun beskæftiger sig med fremgangen af elektroniske komponenter.

Kan man leve i Danmark uden elektronisk teknologi?

Nej. Du kan ikke leve i Danmark uden elektronisk teknologi. Det er et lovkrav, at du har en NemKonto. Det betyder praktisk talt, at du ikke vil kunne modtage penge eller løn fra nogen som helst i Danmark, medmindre du har en NemKonto. Loven i Danmark siger, at alle personer over 18 år i Danmark, skal have en NemKonto.

Det betyder i praksis også, at du skal have et hævekort af en art og for, at hæve din løn eller din opsparing. Du bruge kortet og dets hævemaskiner for, at kunne betale – eller trække penge ud.

Derudover har du jo også et personnummer. Et såkaldt CPR-nummer. Du har formentlig et sygesikringsbevis som skal scannes – igen via elektronik hver gang du tager til lægen eller andre relevante offentlige instanser.

Alt hvad du foretager dig journaliseres på den ene eller anden måde. Det er meget sandsynligt, at du er tvunget til, at stifte bekendtskab med flere af følgende apps i løbet af dit liv:

MinSundhed – en app der viser dig alle dine journaliserede data omkring din sundhed. En app lavet af sundhed.dk

Min Læge – Corona har gjort denne app særdeles populær. Man måtte jo nærmest ikke besøge sin læge, da corona var på sit højeste. Derfor foregik konsultationer via

webcam på via denne app. Her kan du også skrive til din læge.

NemID – Skal bruges til, at logge ind på nærmest alle offentlige instanser.

MitID – Når NemID bliver udfaset bliver der erstattet med MitID, som du fremadrettet skal bruge for, at logge ind på alle offentlige instanser.

e-boks.dk – Alt din digitale post fra det offentlige og eventuelle samarbejdspartnere.

Medicinkortet – Hvis du tager medicin kan du forny din medicin (i sammenråd med din læge) via denne app.

Mobilbank – Uanset hvilken bank du har, så vil du formentlig få brug for bankens app på din telefon, så du kan checke din saldo, overføre penge og betale dine regninger.

Mit Sygehus – Eventuelle samtaler og aftaler med dit sygehus kan ses her.

Aula og Daycare – Disse apps skal bruges (uanset hvor dårlige de er) for, at holde styr på alle informationer fra skole og institutioner.

Coronapas, Sundhedskortet og Kørekort – Disse 3 apps kan du bruge hvis du har glemt dit sygesikringskort, kørekort eller vil ind og spise på en restaurant hvor den kræver, at coronapasset skal fremvises.

Nej – du kan ikke leve i Danmark uden elektronisk teknologi. Hvad ville der mon ske, hvis hele elnettet gik ned? Det ville være en katastrofe. Måske ér teknologien blevet for dominerende – og vi har ingen backup.

af admini