Start en blog med gratis webhotel

Artikler mar 10, 2021

Du har måske læst om folk der blogger, laver hjemmeside eller affiliate sider. Og du vil måske gerne selv i gang, men du vil ikke investerer penge på ting som themes og webhotel. Men du kan godt komme i gang uden at bruge penge.

Start en blog med gratis webhotel og værktøjer? Du kan hurtigt og nemt komme i gang lige nu, helt uden at skulle bruge tid og penge på f.eks. webhotellet som du kan se mere om på Lansky.dk. Men den helt gratis løsning er dog ikke altid den bedste.

Start blog med gratis webhotel?

Der findes mange muligheder for at sætte en gratis blog op. Her kan du vælge populære steder som blogger.com, wordpress.com eller Wix. Disse steder giver mulighed for at spare penge til domæne, hosting og ikke mindst, tid på at lære et cms system at kende, da stederne er ret enkle i forhold til opsætning.

Gratis steder som wordpress.com eller blogger har dog en række ulemper i forhold til at gøre hjemmesiden din egen og ikke mindst, muligheden for at gøre det til en forretning.

Ulemper ved gratis steder?

Hvis du sætter en blog op på blogger eller wordpress.com, er der en række begrænsninger. At fortælle begrænsninger i forhold til opsætning og layout kræver næsten sit eget indlæg. Derfor får du hellere de væsentlige begrænsninger, hvor friheden og branding af din blog/hjemmeside er de to væsentlige årsager til, hvorfor du nok skal undlade disse løsninger.

Et domæne på wordpress eller blogger.com kan se sådan ud: minblog.blogger.com. Allerede her, virker det lidt amatøragtigt, og hvis du skal drive en affiliate eller forretningsside, er branding ofte afgørende for din indtjening. Du ejer ikke domænet disse steder, og kan som sådan ikke flytte det til andre hosting løsninger hvis ønsket. Og det betyder ofte, at du skal starte forfra i forhold til søgeoptimering og branding.(.dk lejer man dog også kun hos dk-hostmaster)

Helt ligesom de nævnte gratis løsninger heller ikke giver dig mulighed for at oprette emails med et professionelt look som mitnavn@mitdomæne.dk til dig selv og lignede til andre tilknyttet forretningen.

I forhold til søgeoptimering vil der også være begrænsninger. Helt ligesom din frihed til at kunne opsætte indtjeningsmuligheder også er meget begrænsning i forhold til egen hosting løsning hos Simply, Azehosting, One og mange andre.

Eget domæne og hosting

At købe et domæne og hosting er selvfølgelig ikke gratis. Men du kan dog ofte få det stort set gratis, dog kun et stykke tid. Det vil dog være en meget bedre løsning både nu og på sigt, hvis dit formål er at gøre siden/bloggen til en forretning.

Simply.com som hed Unoeuro før, er et ganske fint hosting hvor du ofte kan få 3 måneders gratis hosting. Nordicway giver omkring 70% rabat og andre steder har også tilbud på hosting. Om du skal vælge wordpress.com eller blogger frem for at bruge penge på et billigt webhotel + domæne, afhænger helt og holdent af din formål med siden.

af admini