Populære IT trends i 2021

Artikler maj 6, 2021

Som interesseret i både tech og business, vil du nok også vide, hvad der er de mest populære tech- og IT trends i 2021.

Kryptovalutaer

Hvis du ikke er i gang med kryptovalutaer endnu, så er det stadigvæk ikke for sent at komme med. Der kommer nemlig altid nye kryptovalutaer til, og hvis man ser bort fra Bitcoin, så er der en ny populær kryptovaluta hver eneste måned. På nuværende tidspunkt er det kryptovalutaen Dogecoin. Denne har haft store stigninger i løbet af maj 2021, og denne er derfor meget interessant at kigge på. Den har måske ikke så stor teknologisk signifikans, men det kunne være interessant at kigge på fra et investeringssynspunkt for dine investeringer med høj risiko. Dogecoin startede ud som en joke i slutningen af 2013. I dag kan man købe Dogecoin (DOGE) på langt de fleste børser.

 

Er du derimod interesseret i trends, der er med til at udvikle teknologien, så skuffer kryptovaluta ikke i 2021. Der foregår stadigvæk en del innovation på området, og anvendelsesområderne for kryptovaluta bliver flere og flere.

Cloud

Du har måske bemærket, at flere og flere ting kommer op i skyen. Før skulle du have en del programmer installeret på din computer, dette er ikke tilfældet i dag. Mange programmer er flyttet fra din computer over i skyen, og dette fænomen kaldes for Software as-a-service (SaaS).

 

En anden trend baseret på cloud, er Functions as-a-service (FaaS). Her kan du programmere funktioner til at køre uden en server, altså serverless. Du skal kun koncentrere dig om at skrive koden, så sørger en af de store tech giganter for at din kode kører. Microsoft Azure tilbyder denne service igennem deres Azure Functions. Det er en meget billig og skalerbar måde at bygge applikationer på i 2021.

 

Hvis du undrer dig over, hvad forskellen på en VPS og FaaS er, så er det, at du ved en VPS selv skal stå for konfigurationen. Det skal du ikke med FaaS. Du uploader din kode, og så har du et HTTP endpoint. Simplere bliver det ikke. Det er klart, at det er ved at blive en meget populær løsning i 2021 og sikkert endnu mere populært i 2022.

Online møder

Corona har været med til at gøre online møder populære i 2020 og 2021. Dette har medført, at virksomhederne (såsom Zoom, Microsoft med deres Teams, Google med deres Meet, osv.) har skullet genopfinde deres produkter for at kunne konkurrere med de andre. Der er også kommet nye spillere på markedet med innovative produkter.

 

Det kan være, at der også efter corona kommer til at være online møder, fordi det er en meget effektiv måde at holde møder på. Det er kun noget, tiden kan fortælle os. Investorerne tror dog på det, fordi aktiekurserne på ovenstående virksomheder er i vejret lige nu.

af admini