Når teknologien overtager funktioner i boligen

Artikler jun 29, 2021

Dette indhold er sponsoreret

Teknologiens udvikling har været af revolutionerende karakter. I dag er verden digitaliseret på en måde, som vi aldrig havde forestillet os, og det gælder ikke kun på arbejdsmarkedet. Hjemme i privaten har teknologien også fået lov til at overtage nogle hverdagsfunktioner, der er med til at optimere hverdagen og give plads til at bruge tiden på det, der er vigtigt.

Her kan du læse mere om, hvordan vi i dag bruger teknologi aktivt i hjemmet, og hvordan den kan hjælpe dig med at spare tid på pligterne. Der er nemlig et væld af muligheder for at automatisere og optimere boligen.

Stemmestyring dominerer

Når vi taler om teknologi, handler det ikke kun om den tekniske slags som den, vi finder i akvariepumper og ventilationsanlæg. Vi taler også om den digitale tidsalder, hvor internet og AI er blevet vigtige elementer til at skabe avancerede løsninger, der gør livet lidt nemmere.

Inden for de seneste fem år er stemmestyring for alvor blevet en integreret del i vores boliger. Det er ikke kun Siri på din iPhone, som du kan bruge, for i dag finder du blandt andet Alexa og Google Home, der er et fuldt system, du kan installere i din bolig.

De stemmestyrede teknologier er magiske. Du får muligheden for at skrue op og ned for musikken, at tænde fjernsynet og endda også starte din robotstøvsuger. Derudover fungerer de ofte som højtalere, så du har fuld kontrol over din bolig.

Digitalt køleskab

Måske du kender til situationen, hvor du står på arbejdet eller i supermarkedet og er i tvivl om, hvad der mangler hjemme i køleskabet. Heldigvis behøver det ikke længere være et problem med de nye, intelligente køleskabe, der har indbygget kamera.

Her får du et køleskab, der giver dig et fuldt overblik over indholdet i dit køleskab. Det tager overvågningskameraet til et nyt niveau, hvor du kan overvåge dit køleskab og gøre det nemmere end nogensinde før at handle ind.

Robotterne har overtaget hverdagspligterne

De daglige pligter er nogle af de krævende opgaver for mange danskere. Med lange arbejdsdage, madlavning og børn kan det være svært at finde tid til rengøring og vedligeholdelse derhjemme.

Robotteknologi har gjort det muligt at designe avancerede robotter, der kan klare disse opgaver for dig. Her finder vi blandt andet robotstøvsugeren, der også kan vaske gulvet for dig, og hvor du kan styre den direkte fra din smartphone. Her kan du fravælge bestemte zoner og planlægge, hvornår din robotstøvsuger skal køre.

Derudover kan du gøre det samme i haven, som kan spare dig for mange timers græsslåning. Du finder nemlig også en robotplæneklipper, der kortlægger din have og sørger for at slå plænen, når du vil. Fælles for begge dele er, at teknologien har gjort det muligt ikke at røre en finger. De kører nemlig direkte tilbage i opladeren, når arbejdet er færdigt, eller hvis det begynder at regne.

af admini