Mange bruger internet og IT mere end de tror i hverdagen

Artikler jun 10, 2020

Man kan let komme til at tage vores digitale tidsalder for givet. Måske tænker du ikke så meget over, hvad du egentligt bruger af elektronik og teknologi i hverdagen? Mange havde for eksempel haft et væsentligt anderledes job, hvis vi ikke havde gennemgået en teknologisk udvikling.
Her kan du læse lidt om, hvordan du og mange andre bruger internettet uden i hverdagen helt uden at skænke det en tanke.

Du bruger det til at finde rejser og til at shoppe

Det hører til sjældenhederne, at vi mennesker tager ned til vores lokale rejseguide for at planlægge en ferie. Stort set alle ferier bliver booket på nettet og for mange virker det helt uoverskueligt at skulle planlægge en rejse uden at bruge internettet. Det er jo her, at du finder flybilletter, booker hotel og leder efter gode restauranter på forhånd.
Det samme gælder for shopping. Selvom de fysiske butikker stadig lever, har internethandel i høj grad overtaget i mange produktkategorier. Nu får vi leveret råvarer, vi køber gaver og vi bestiller take away online.

Mange bruger internettet for at finde a-kasser og fagforeninger

Det er dog ikke kun til sjov og spas, at vi mennesker bruger internettet. Vi bruger det også til at sammenligne. Nogle finder billigere lån og andre sammenligner a-kasser og fagforeninger online. Hvis du skulle finde en meget specifik a-kasse før internettets udvikling, var det lettere sagt end gjort. Nu kan du finde det hele på nettet, så hvis du leder efter en A-kasse for håndværkere eller en A-kasse for Journalistik, Kommunikation og Sprog, så finder du det inden for få minutter på internettet.

Internettet er en oplysningskilde for alle

Internettet bliver brugt af mange som en kilde til oplysning. Nogle uddanner sig selv online, mens mange uddannelsesinstitutioner ligeledes afhænger af en internetforbindelse i hverdagen.
På internettet kan du finde adresser, et telefonnummer og sågar også en nummerplade oplysning. Hvis du blot ved, hvor du skal lede, så kan du finde viden om stort og småt på internettet.

Der er derved mange ting, som vi mennesker slet ikke tænker over, hvad angår teknologi, IT og internettet. Vi skal dog ikke tages disse frynsegoder for givet, vi skal nyde dem, men vi skal også huske at frigøre os fra dem en gang imellem, så vi ikke bliver afhængige af disse – selvom det kan være svært.

 

af admini