Kontormøbler bliver smartere og mere bæredygtige

Artikler jun 4, 2021

Kontormøbler fylder meget i danskernes hverdag. De fleste moderne kontorer er udstyret med møbler der tæller både hæve sænkeborde, kontorstole og mange andre elementer. Hjemmekontoret er dog også blevet mere og mere almindeligt, med mange der arbejder hjemmefra når det er behøvet. Både på hjemmekontoret og på arbejdspladsen fylder kontormøbler meget, og de har da også stor betydning for hvor godt man føler sig tilpas på jobbet. Mange tænker sikkert, når de hører ordet ‘kontormøbler’, at der er tale om gammeldags, neutrale og kedelige produkter. Borde og stol i kedelige farver og designs med en bordplade af plastik og et stel af metal. Virkeligheden er heldigvis en helt anden, og kontormøbler er i dag både smarte og bæredygtige, og kan fås i et næsten uendeligt udvalg af designs og farver.

 

Et godt eksempel på den moderne udvikling inden for kontormøbler, er det klassiske hæve sænkebord. Hæve sænkeborde er i dag udført i bæredygtige materialer, der både er genbrugt og kan genbruges på ny, når bordet en dag har udtjent sit formål. Der er massevis af modeller at vælge fra, og i designs der matcher stort set ethvert behov og enhver omgivelse. Bordene kan justeres i højden via et betjeningspanel på undersiden af bordpladen. Betjeningspanelet her har i mange år været et meget standardprodukt. I dag er tilfældet dog et andet, med masser af smarte funktioner og muligheder. På nogle af de helt nye modeller kan du programmere bordet til at huske specifikke højdeindstillinger. I mange tilfælde vil højden være at vælge fra en nummer knap på betjeningspanelet, i langt de fleste tilfælde i form af knapper mærket 1, 2, 3 og 4. Med ét tryk på én knap kan bordet altså indtage en forudinstalleret position.

 

En anden smart feature på mange af nutidens hæve sænkeborde er at betjeningspanelet indeholder en USB-indgang. Via denne indgang kan du tilslutte oplade alle dine effekter, som telefon, tastatur og lignende.

 

Et andet eksempel på hvor moderne kontormøbler dag er, er at de fleste af materialerne er af genbrug og kan genbruges. Eksempelvis er bordpladerne og kernerne i de fleste skabe og opbevaringsmuligheder er af spåntræ. Spåntræ er ét af de lettest genbrugelige materialer, og har højst sandsynligt tidligere været del af en seng, et andet bord eller noget helt tredje. Ligeledes kan materialet en dag, når kontormøblerne har udtjent deres formål, genbruges på ny og dermed undgå yderligere belastning af produktion og miljø.

 

Du kan finde smarte kontormøbler over hele landet, og hos både fysiske og online forhandlere. Her er udvalget kæmpe stort, og du vil have mulighed for at skræddersy løsninger der matcher lige netop dine behov. På hæve sænkeborde kan du for eksempel helt selv vælge farve, form og størrelse på bordpladen, mens understellene kan fås i masser af smarte designs.

af admini