
Alle taler om SEO, Google Adwords, affiliate marketing, hastighedsoptimering osv. osv, men er det nu også virkelig noget der betyder så meget? Og kan det overhovedet betale sig for en virksomhed at bruge en masse tid, eller penge på det?
Her er svaret helt klart JA, det ville svare til at spørge om det kan betale sig at gøre noget ud af kundeservice og indretning i en fysisk butik.
Hvad betyder hastigheden på hjemmesiden for mine kunder?
Svaret er igen simpelt, ALT, hastigheden betyder simpelthen alt for dine kunder. Der er stor konkurrence på nettet, og kunderne bliver hurtigt utålmodige, så hvis de skal bruge meget mere end et sekund på at finde det de søger, eller danne sig et overblik, så er der faktisk flere undersøgelser der peger på at kunderne hurtigere forlader siderne igen.
Det er noget som Google bruger når de bestemmer sig for hvor højt din hjemmeside skal rangere i søgninger, da deres mål jo også er at have tilfredse kunder, så henviser de ikke til en side der er langsom før de henviser til en hurtigere hjemmeside.
Hvad har indflydelse på hastigheden af min hjemmeside?
Først og fremmest er indlæsningshastigheden af din hjemmeside vigtig, og her taler vi altså millisekunder der kan gøre en forskel. Helt kort sagt, så skal din hjemmeside fylde så lidt som muligt for at den bliver indlæst så hurtigt som muligt.
Men der kan være mange ting der gør at lige netop din hjemmeside er langsom, og her kan du bruge forskellige analyseværktøjer til at finde frem til de ting der gør det.
Typisk vil det være ting som tung kode og tunge scripts der gør det, billeder der enten ikke er optimeret eller beskåret korrekt, browser caches, viderestillinger, serverens kapacitet og det synlige indhold over skillelinjen.
Er det sort snak?
Hvis alt i det ovenstående kapitel, vedr. hvad der har indflydelse på din hjemmesides hastighed, er sort snak så kan det godt være en god ide at få professionel hjælp til at få en hurtigere hjemmeside.
Hvis du selvfølgelig har en stor teknisk kunnen, og er hurtig til at lære, så kan du også gøre en del selv, hvis du altså har tiden og lysten til at sætte dig ind i det hele. Der findes masser af online værktøjer der kan hjælpe dig, og et væld af blogs der forklarer dig hvordan og hvorfor, det er bare om at komme i gang med at researche og lære.
Ligger din interesse andre steder end lige på IT-delen så kan du også sagtens uddelegere opgaven, oftest er det ikke noget der tager ret lang tid for en der ved hvad han eller hun laver.