Hvilke typer IT firmaer bruger professionel rekruttering?

Artikler maj 1, 2022

Har du en virksomhed, så kender du nok alt til rekruttering og udfordringen i at skulle finde medarbejdere. Der ligger meget i at skulle hyre nye ansatte til et job. Dette gælder især også IT firmaer. Der er nogle jobs hvor det kræver mere erfaring og viden i forvejen, end andre. Dette kan gøre rekrutteringen af nye medarbejdere en mere udfordrende og længere affære.

Men med et Bureau til rekruttering, kan du få hjælp til lige netop dette. Det gælder selvfølgelig ikke kun IT firmaer, men alle slags firmaer som vil have professionel hjælp til rekruttering. Men firmaer som IT firmaer, og andre firmaer med mere specifikke jobs der kræver evner indenfor området i forvejen, kan især drage fordel i at få professionel hjælp.

Selve rekrutteringen

I rekrutteringen findes der de mulige medarbejder der ville passe bedst ind i din virksomhed. Her vil der blive fundet ledige kandidater som passer til jobbet, med alle de kriterier der følger med. Disse kandidater vil så blive præsenteret til dit firmas ledere, så de kan vælge hvilke de synes er bedst egnet.

Før der findes kandidater, bliver der i samarbejde lavet en profil på hvilken slags medarbejder det er i leder efter, og hvilke specifikke krav der er til pladsen.

Efter dette starter søgningen på forskellige databaser, efter lige præcis den medarbejder der passer til jobbet. Man kan inddele den søgning i forskellige faser. Den første er en jobanalyse. Herunder tages der stilling til for eksempel, arbejdskulturelle forhold, krav til ledelsesstil, og hvordan de ellers hidtil har arbejdet. Dette gøres sammen med firmaet, så der er enighed om, hvilken kandidat der søges.

Derefter laves der annoncering og selektering. Herunder findes de forskellige kandidater, som passer til jobanalysen. Der findes en målgruppe, og de mulige kandidater bliver gjort opmærksomme på den ledige stilling. Det er her at rekrutteringsfirmaet kommer til rigtig god gavn, da de har et stort netværk og adgang til databaser der rækker langt.

Den rigtige til jobbet

Derefter sorteres der mellem de mulige kandidater, gennem screening og afstemning med de mulige kandidater. Dette indeholder også baggrundstjek, og sikre at alle informationer er rigtige. Derefter introduceres disse kandidater til firmaet, hvor der derefter foregår et samarbejder mellem firmaet og rekrutteringsfirmaet, hvor der bliver lavet interviews og test til at finde den rigtige kandidat til jobbet.

Der er også mulighed for at få hjælp til selve ansættelsesprocessen. I form af hjælp til at lave selve kontrakten og de forskellige dokumenter, der høre med.

af admini