Hollandsk producent sætter standarden for elcykler

Artikler feb 11, 2021

Flere og flere danskere bruger elcykler til hverdag. Elcyklen giver en ekstra hjælpende hånd, hvis man skal pendle langt, køre i kuperet terræn, eller helbredet sætter en hindring for brugen af almindelige cykler. Særligt elcykler fra hollandske Gazelle er populære på de danske landeveje, med stel, udstyr og service af højeste kvalitet.

 

Gazelle elcykler er blandt de mest populære i Europa, og vinder hvert år et væld af priser for både design og funktionalitet. Modellerne er kendetegnet af en ekstremt høj standard, og med et væld af forskellige prisniveauer at vælge fra, er der noget for enhver smag.

 

Gazelle elcykler med motor, batteri og display fra Bosch eller Shimano, afhængig af model. De to producenter er de to absolut største, når det kommer til elcykelkomponenter, og garanterer brugeren lang holdbarhed og køreegenskaber du ikke finder andre steder. De fleste Gazelle elcykler er med centermotor, hvilket vil sige at motoren sidder placeret i cyklens krank. Her hjælper den brugeren på vej, ved at forstærke det tråd der i forvejen leveres. Motoren kan fås i flere forskellige styrkeniveauer, så du kan finde modeller der matcher lige netop dine behov. Hvis du f.eks. skal køre i skoven, hvor bakkerne er stejle, kan det være du skal sigte efter en kraftig motor, mens du på de flade, danske landeveje kan nøjes med en lidt mere nænsom motor, der til gengæld har lang rækkevidde.

 

Gazelles cykler kommer også med batterier, og her kan placeringen variere. Nogle batterier er placeret bagerst på cyklen, inde i dens bagagebærer. Andre er at finde inde i midten af stellet, enten som integreret batteri eller et batteri der sidder umiddelbart uden på stellet. Den centrale placering er umiddelbart den bedste, da vægten sammen med motoren så er placeret centralt og lige under brugeren. Cyklen føles derfor på mange måder som en almindelig cykel, bare med lidt ekstra hjælp fra motoren.

 

Gazelle er en af de største producenter af elcykler i Europa, og derfor kan du finde dem over stort set hele Danmark. De fleste store cykelforretninger har et større udvalg af Gazelle elcykler, så du har mulighed for at prøve flere forskellige modeller, og dermed kan skabe dig et godt overblik over udvalget.

 

Når du skal vælge en Gazelle cykel er det altid godt at forhøre sig hos en ekspert inden for området. Det kan være en stor investering at købe en elcykel, hvorfor de fleste gerne vil ramme plet i første omgang. Cykelhandleren har ofte en god idé om hvilken elcykel der vil være den rigtige for dig, når man sammenligner behov som rækkevidde, pasform, kørestilling, komfort og budget. Her vil du ofte have 2-3 Gazelle elcykler der matcher dine ønsker, og som du kan vælge i mellem.

 

Med elcykler fra Gazelle er du garanteret høj kvalitet og en super service. Stort set alle mærkets modeller er topmodeller, og bliver opgraderet og forbedret hvert eneste år. Modellerne kan desuden ofte fås i flere farver, så du også kan finde en elcykel der matcher din smag.

af admini