Få sikret din økonomi med en a-kasse

Artikler mar 14, 2021

Det kan være en rigtig god idé at sikre sin økonomi ved at blive medlem af en a-kasse, så man er sikret økonomisk den dag man bliver ledig. På den måde kan man bedre sikre sig at man ikke skal gå fra hus og hjem den dag man mister jobbet, fordi man går fra en normal lønindkomst til kontanthjælp.

Hvad er en a-kasse

En a-kasse står for arbejdsløshedskasse, og er som allerede beskrevet, en organisation der sikrer dig økonomisk ved ledighed, ved at udbetale dagpenge. Sikringen økonomisk kommer ikke mindst på baggrund af, at dagpengesatsen er noget højere end den udbetaling man får via kontanthjælpen.

Det er dog vigtigt at man melder sig ind i en a-kasse i god tid, da man ikke nødvendigvis er sikret dagpenge ved første ledighedsdag. Det er faktisk ganske sjældent at man vil opleve en a-kasse tilbyde dagpenge fra første ledighedsdag, og vil som regel kun gælde for specifikke grupper, såsom studerende efter endt studie der ikke kan finde arbejde.

Kravene for at modtage dagpenge fra første ledighedsdag er som følger:

  • Været medlem af en a-kasse i minimum 1 år
  • Været i arbejde i minimum 52 uger ud af de seneste 3 år
  • Man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet
  • Være aktivt søgende efter arbejde

A-kasse og fagforening

Mange a-kasser tilbyder også medlemskab af en fagforening, ligesom mange fagforeninger tilbyder medlemskab af en a-kasse. Det kan være en god idé også at være medlem af en fagforening, da medlemskab af en fagforening kommer med mange fordele, som ikke mindst viser sig i forbindelse med arbejdsløshed og jobsøgning.

Således tilbyder de fleste fagforeninger målrettede kurser, der skal hjælpe det jobsøgende medlem til hurtigt at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Nogle fagforeninger tilbyder endda at man får tilknyttet en jobkonsulent, imens andre har aftaler med jobcentre der gør dem i stand til hurtigt at tilbyde deres medlemmer arbejde.

Alle kan melde sig ind i en fagforening, men det er ikke alle fagforeninger der er for alle. Nogle fagforeninger henvender sig eksempelvis kun til studerende, imens andre kun henvender sig til bestemte brancher. Mange fagforeninger tilbyder dog også medlemskab uanset hvad baggrund man kommer med, om man er studerende, eller hvilken branche man arbejder i.

Hvordan finder jeg den bedste a-kasse

Der findes mange gode tilbud på medlemskab af a-kasser på markedet, og det kan godt være en svær opgave at skulle sammenligne a-kasser og sortere i tilbuddene.

Heldigvis findes der mange hjemmesider der tilbyder hjælp til dette, og som tilbyder hjælp via en sammenligningsfunktion, der gør dig i stand til at sammenligne alle de mange tilbud på a-kasser, på alt lige fra pris, til fordele og meget mere.

Alt du skal gøre for at finde frem til denne hjælp, er at foretage en simpel google søgning, på noget i stil med sammenlign a-kasser, og så bør der komme masser af brugbare resultater frem.

af admini