Er din virksomhed blevet hacket? Gode tips og tricks

Artikler maj 2, 2021

Der er en masse gode idéer til, hvordan du undgår at blive hacket. Skulle det alligevel ske at du bliver hacket, så kan du med hurtig gøren få styr på situationen igen.

Det du som regel altid kan gøre bedre, hvis du først er blevet hacket

Der ligger mange ting bag, når du skal udrede en omgang hacking af dine systemer. Det er en smule forskelligt om du er blevet hacket på din virksomheds sociale medier, mail osv., men der er dog også nogle fælles træk som du kan gøre brug af, sådan helt generelt set.

Er du først landet i den uheldige situation, at din virksomhed er blevet hacket, så skal du starte med at skifte dine koder. Det behøver ikke nødvendigvis at være en sikker kode i første omgang, men for at lukke hackeren ude hurtigst, så er det altså vigtigere at handle hurtigt og så derefter kigge på at lave koder der ikke er til at regne ud.

Når du har fået oprettet ny kode, så sørg for at sætte to-faktor-godkendelsen til. Når du bruger denne funktion, så sørger du for at besværliggøre adgangen for en evt. hacker, fordi du skal godkende adgangen fra en anden enhed. Det kunne f.eks. være, at du vælger at modtage en sms når der logges på mailen, som du så fra telefonen skal godkende før der er endelig adgang.

Sikre dit IT med to-faktor-godkendelse

Når du har ændret din kode og sørget for to-faktor-godkendelsen, kan du sikre dit IT-system yderligere ved at lave et virusscan med et virusprogram, i en opdateret udgave. Det nytter altså ikke noget at køre virusscan med sikkerhedspakken, der blev installeret for 4 år siden, for ligesom med andre vira, så bliver de ved med at udvikle sig, eller mutere som man også kalder det.

Du kan sammenligne influenza og virus på din computer for at få forståelsen for, at der hele tiden bliver nødt til at udvikles på influenzavaccinen, fordi influenzaen hele tiden udvikler og muterer. Så for at være bedst muligt dækket ind, så sørg for en sikkerhedspakke der er opdateret til dato.

Er du så uheldig at det er din virksomhedskonto på de sociale medier der bliver hacket, så kan du risikere at du selv mister adgangen til din side. Det er derfor vigtigt at du sikrer at dine virksomhedsoplysninger du indtastede da du oprettede en side på de sociale medier, stemmer overens med de virksomhedsoplysninger der er registreret på CVR.dk. Det er din dokumentation til supporten for, at du er den retmæssige ejer af siden.

af admini