Effektivt landbrug: teknologiske løsninger eller den gode gamle foderspand?

Artikler jul 15, 2020
bondegaard

Et velfungerende landbrug er et effektivt landbrug. Når hverdagens bølger går højt og alle dyrene skal passes, så kan der hurtigt være for få hænder til at få arbejdet til at fungere på landbruget.

Med den helt rigtige foderspand kan du spare meget af besværet ved at holde styr på, hvilke dyr der skal have hvilken foder – og så sørger du også for at beskytte maden fra de andre dyr. Der findes dog også mange andre teknologiske muligheder for at gøre fodringen nemmere i landbruget.

Når man driver et landbrug, er der mange ting, der kan gøre livet mere besværligt at leve. Dyr skal passes, plejes, og fodres. Regnskaber skal passes og jorden skal plejes. Især når mange har mange forskellige dyr i sit landbrug, kan det hele gå hen og blive meget besværligt.

Forskellige dyr skal have forskellige former for mad. Forskellige mængder og forskellige opbevaringer. Nogle dyr skal måske fodres på marken, mens andre skal fodres i stalden, eller måske endda i køkkenet.

Derfor kan det være en rigtig god idé at få den moderne teknologi til at hjælpe med landbruget.

forsamling-dyr

Automatisk fodring af dyrene

For at opnå den helt rigtige produktion af dyrene – om end det er til mælkeproduktion, kødproduktion eller æg – så er den rigtige mængde foder på de rigtige tidspunkter meget vigtigt.

Med et automatisk fodersystem undgår du selv at lave udregninger og lave det fysiske arbejde i fodringen. De automatiske fodermaskiner indstilles blot til de forskellige stalde og kører derefter automatisk fra bås til bås og leverer den helt rigtige mængde foder til hvert enkelt dyr.

Gennem en automatisk fodermaskine får du altså muligheden for at beholde din gode ryg og samtidig gøre dit landbrug så effektivt som overhovedet muligt.

Gode gammeldags foderspande

Hvis teknologien bag de automatiske fodersystemer lyder lidt for skræmmende, så findes der jo også altid de gode gamle foderspande.

Der er flere forskellige fordele ved at anskaffe sig foderspande. Når der er mange forskellige dyr, der skal fodres, så kan det godt være svært at beholde overblikket over, hvilke dyr der skal have hvilken mad og i hvilke mængder. Forskellige foderspande i forskellige farver eller størrelser kan være en god løsning til at holde styr på, hvor hvilken mad skal hen, så hverken du eller dine ansatte laver fejl.

Maden holder sig god i længere tid. Om end det er hunde, køer, grise eller nogen som helst andre former for dyr, så foretrækker de – ligesom os – at få mad, der er i god stand. Hvis du bruger en masse penge på godt kvalitetsfoder, kan det derfor være virkelig god investering at anskaffe foderspande, der kan holde maden frisk og lækker til dyrene.

Hvis du køber de rigtige foderspande, kan du opbevare maden udendørs i sikkerhed for vind og vejr, så den ikke fylder indendørs. Derudover kan foderspandene fås med sikrede låg, så dyrene ikke selv kan bestemme, hvornår de vil fodres – eller med hvilken mad.

Der er altså mange muligheder for, hvordan du kan gøre dit landbrug mere effektivt gennem fodringen.

Spand-vandkander-landbrug

af admini