Derfor er cybersikkerhed så vigtigt i tech-industrien

Artikler aug 22, 2022

High-tech industrien er blevet et populært mål for cyberkriminelle på grund af de store fortjenester og international opmærksomhed, som succesfulde cyberangreb kan give.

 

Med den øgede brug af cloud-baserede teknologier vil organisationer, der opererer i højteknologiske sektorer, stå over for mange slags cybertrusler, som konstant udvikler og bliver mere sofistikerede, hvilket gør cybersikkerhed vigtigere end nogensinde før.

 

Tech og cybersikkerhed

 

Det globale teknologimarked har oplevet stærk vækst de seneste år. Ifølge Forbes Global 2000 står de 184 teknologivirksomheder, der har en plads på listen, for mere end 9 billioner dollars i markedsværdi, 4 billioner dollars i aktiver og næsten 3 billioner dollars i salg.

 

Disse højteknologiske organisationer kommer fra en bred vifte af underbrancher; fra elektronikfremstilling og softwareudvikling til digitale medier.

 

Selvom de anvender deres færdigheder og viden til forskellige sektorer, har højteknologiske organisationer alle noget til fælles: de opererer på forkant med teknologi. Derfor er innovation, hemmeligholdelse, intellektuel ejendomsret og – frem for alt – cybersikkerhed meget vigtigt.

 

Det er dog også disse egenskaber, deres brug af teknologier såsom cloud-baserede SaaS-tjenester og de store mængder af følsomme data, der genereres, der gør disse organisationer til et stort mål for cyberkriminelle.

 

Cybertrusler som tech-industrien står over for

 

Truslerne mod high-tech virksomheder spænder vidt; varierende fra aflytning og IP-tyveri til ransomware-angreb og DDoS-angreb. Angreb designet til at få adgang til systemer og statisk data er ikke ualmindelige. De udgør dog mere af en udfordring for hackere, da de først skal forbi sikkerhedsforanstaltninger såsom firewalls.

 

Data der sendes på tværs af datanetværk udgør nemmere og mere lukrative mål for cyberkriminelle. Højhastighedsdatanetværk kan give flere terabyte data på få minutter. Ved at opsnappe disse netværksdata, når de er i bevægelse, forbedrer cyberkriminelle deres chancer for at stjæle følsomme oplysninger eller bruge dem til at få systemadgang til flere slags data.

 

Udover finansiel skade eller skade på en virksomheds brand/omdømme, kan et vellykket hackerangreb give en hacker mulighed for at overtage kontrollen over kritiske systemer, forstyrre vigtige tjenester eller processer og påvirke mange menneskers liv.

 

Valg af de rigtige løsninger

 

Trusselslandskabet i dag er i rivende udvikling, og derfor kan disse risici for tech-industrien ikke ignoreres. For at beskytte data af høj værdi og sikre deres integritet bør tech-virksomheder bruge en blanding af tekniske værktøjer som firewalls, krypteringsteknologier, MFA, VPN’er og password managers.

 

Mindst lige så vigtigt er den organisatoriske del af virksomheden, som omfatter alle de ansatte. Træning af ansatte inden for cybersikkerhed giver en afgørende beskyttelse, da ingen form for teknologi kan fjerne menneskelige fejl. Og menneskelige fejl er den største årsag til sikkerhedshændelser i virksomheder, hvad enten det er bevidst eller ubevidst. Cyberkriminelle bruger ofte ansattes uopmærksomhed som en vej ind i virksomhedens systemer og netværk og kan derefter forårsage store skader.

af admini